14.05.2018

Johanna Otranen, Destia Oy

"Työntekijätarinat inhimillistävät viestintää"

Destia Oy on tehnyt yhteistyötä Kokemuksia.fi:n kanssa noin vuoden verran. Infra- ja rakennusalan yhtiössä uskotaan tarinoiden voimaan, ja vuonna 2018 Kokemuksia tuottaakin Destialle uuden työntekijätarinan joka kuukausi. Tarinoita on hyödynnetty tuloksellisesti sekä ulkoisessa että sisäisessä viestinnässä.

Destia tahtoo tuoda viestinnässään esiin ihmisiä hankkeiden takana inhimillistäen näin toimintaansa. Destian viestintäpäällikkö Johanna Otrasen mukaan Suomen Asiakaskokemukset Oy:n tuottamat työntekijäkokemustarinat nostavat hyvin esiin destialaiset tositoimijat omina itsenään.

– Ensimmäisestä tilatusta videosta tuli rehellisesti sanottuna vau-fiilis, sillä se oli niin hyvä. Koko tämä konsepti on hiottu todella timanttiseksi, Otranen sanoo.

Palaute on ollut positiivista

– Yhteistyön alkuvaiheessa käytiin keskusteluja esimerkiksi siitä, kuinka Destian brändin tulee näkyä tarinoissa. Sen jälkeen yhteistyö on sujunut helposti. Kokemuksia.fi:n työntekijät ovat saaneet meidän työntekijämme vapautumaan. Tarinoista tulee hienosti esiin Destian arvot, Otranen kertoo.

Destia käyttää työntekijätarinoita sekä ulkoisessa että sisäisessä viestinnässään. Tarinoiden kautta työntekijät tutustuvat paremmin toisiinsa, ja ulkoisessa viestinnässä tarinat muun muassa laajentavat mielikuvia Destian toiminnasta.

– Tarinoita koskeva palaute on ollut todella positiivista. Alan sisällä ihan yleisestikin on noteerattu, että Destia on lähtenyt aktiivisesti viestimään ihmisten kautta. Myös rekrytointimäärät ovat nousseet selkeästi. Yrityksestä kertominen työntekijöiden silmin selkeästi puree ihmisiin, Otranen miettii.

Lopputuloksen näkeminen liikuttaa        

Otranen kuvailee kommunikaatiota Kokemuksia.fi:n kanssa helpoksi ja nopeaksi. Hän kertoo voivansa lämpimästi suositella Kokemuksia.fi:n palveluita.

– Meillä on viestintätiimissä tapana katsoa uudet videot aina yhdessä. En kyllä yhtään valehtele, jos sanon, että tiimissä on monta kertaa oltu vähän tippa linssissä, kun on ollut niin hienoa katsoa valmiita videoita, joista näkyy ylpeys olla destialainen, Otranen mainitsee. 

Miksi hyödyntää asiakaskokemuksia?

Keneen me luottaisimme, ellemme ystäviemme, perheemme, kollegoidemme tai läheistemme suositteluun? Jos näitä ei ole saatavilla, turvaudumme muiden ihmisten kokemuksiin ennen yrityksesi myynti- tai markkinointiviestiä.

Lataa opas

Asiakastarinat

Mikä onkaan parempi tapa vakuuttaa potentiaaliset asiakkaat yrityksestäsi kuin tyytyväisen asiakkaan kokemus?

Lue lisää

Työntekijätarinat

Mikä onkaan parempi tapa vakuuttaa potentiaaliset asiakkaat yrityksestäsi kuin tyytyväisen asiakkaan kokemus?

Lue lisää

Asiakastutkimus

Mikä onkaan parempi tapa vakuuttaa potentiaaliset asiakkaat yrityksestäsi kuin tyytyväisen asiakkaan kokemus?

Lue lisää

- Markkinoinnin monitaituri

JUURI NYT: 10 totuutta myynnistä